Sport

KNVB over versoepelde maatregelen: "Kleine, maar belangrijke stap"

De KNVB is blij met de eerste kleine stappen
De KNVB is blij met de eerste kleine stappen © ANP
De leeftijdsgrens voor buitensport in teamverband wordt vanaf 3 maart opgerekt tot 27 jaar. Dat geldt alleen voor trainingen en onderlinge wedstrijden. Ondanks dat de competities (nog) niet worden hervat, is de KNVB blij met de versoepelde coronamaatregelen voor jongeren.
"Het is een kleine, maar belangrijke stap dat er nu meer ruimte voor jongvolwassenen komt. Op een leeftijd dat de wereld voor hen opengaat, zitten velen al maandenlang thuis, zonder uitlaatklep en met alleen online contact", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB.

Leeftijdsgrens

De afgelopen maanden mochten alleen jongeren tot en met 17 jaar samen buiten sporten. Met deze versoepeling van de coronaregels hoopt het kabinet iets meer lucht te geven aan jongvolwassenen die het lastig hebben in deze lockdown.
"Natuurlijk levert die leeftijdsgrens praktische problemen op, maar de sport kan jongeren nu meer helpen dan ooit. Hopelijk laat de volgende stap van het kabinet niet lang op zich wachten, zodat iedereen snel weer normaal mag trainen", aldus Van der Zee.

Categorie A

De KNVB zegt morgen met meer informatie te komen over de competities voor categorie A. Daar vallen onder meer de tweede divisie, derde divisie, hoofdklasse en de 1e tot en met 5e klasse onder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.