Nieuws

Ruime meerderheid van leden voetbalverenigingen OVC’21 en OZC stemt voor fusie

De clubs liggen naast elkaar
De clubs liggen naast elkaar © Google Maps
De leden van voetbalverenigingen OVC’21 en OZC uit Ommen hebben ingestemd met de fusie tussen beide clubs. In een Zoom-meeting met ruim tweehonderd kijkers werd bekendgemaakt dat 88 procent van de leden van OVC’21 en 80 procent van de leden van OZC positief tegenover de fusie staan.
“Er valt nog heel veel werk te doen, maar we weten nu dat we er met z’n allen voor willen gaan”, vertelt fusiebegeleider Jan Smit. De oud-voorzitter van Heracles Almelo denkt dat de leden de juiste keuze hebben gemaakt. “Ik ben ervan overtuigd dat we over drie of vier jaar beseffen dat dit een goede beslissing was.”

Formaliteiten

Nu de leden van beide verenigingen hebben ingestemd met de fusie kan de volgende stap gezet worden. Na enkele formaliteiten die moeten worden ondernomen door de voorzitters kunnen de werkgroepen verder werken aan de eenwording van de clubs. "Er moeten nog wat knopen doorgehakt worden en dat zal ook zeker gaan gebeuren", zegt Smit.

‘De jeugd is de grote winnaar’

"Ik denk dat vanavond de jeugd van Ommen de grote winnaar is", zegt OVC’21-voorzitter Gerard Habers. "Ik ben zelf van de generatie die er misschien wat meer moeite mee heeft. Maar ik heb al eerder gezegd dat wij niet over ons graf mogen regeren. Deze stap is goed voor de jeugd."
OZC-voorzitter Bertus Heuver roept de leden van beide verenigingen op om de schouders 'onder de nieuwe vereniging te zetten'. "Bij de volgende stappen die we willen zetten, hebben we iedereen keihard nodig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.