Nieuws

Enschedese binnenstadondernemers gaan tóch niet open uit protest

De Haverstraatpassage in Enschede
De Haverstraatpassage in Enschede © RTV Oost
Vooralsnog blijven de winkels en horeca in het centrum van Enschede dicht. Waar binnenstadondernemers gisteren hardop nadachten om uit protest open te gaan, hebben ze vandaag besloten daar toch van af te zien. "Open gaan heeft nu weinig zin", zegt winkeleigenaar Hermie Nacken van Berne.
"We moeten eerst werken met de nieuwe mogelijkheden binnen onze bedrijven", laten de ondernemers weten in een verklaring. Het kabinet kondigde gisteren onder meer aan dat winkeliers klanten op afspraak mogen ontvangen.
Wij blijven nog steeds strijbaar
Hermie Nacken van Berne
"Maar uiteraard blijven wij nog steeds strijdbaar", zegt Nacken van Berne. Zij was een van de deelnemers aan het overleg, waar afgevaardigden van de Enschedese horeca, winkeliers en het Meubelplein bij aanwezig waren. Er is op dit moment te weinig animo om gewoon open te gaan, bleek tijdens het overleg.

Ludieke actie achter de hand

"Maar ik denk dat als we twee weken verder zijn, en er geen versoepeling komt, het draagvlak erg groot is", zegt Nacken van Berne. De groep zegt een 'ludieke actie' achter de hand te hebben, voor het geval de maatregelen niet snel versoepelen. Wat deze actie inhoudt, wil de groep niet zeggen.
Vanochtend was de markt in Haaksbergen het toneel van een ludieke actie, waar marktkooplui hun kraampjes hadden afgezet met rood-witte linten. Ook zij willen aandacht voor de gevolgen van de coronamaatregelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.