nieuws

Paarden Eurocommerce niet meer op concoursen

Gerco Schröder op London
Gerco Schröder op London
De 21 springpaarden van Stal Eurocommerce in Lochem komen voorlopig niet meer op concoursen uit. In het al maanden durende juridische steekspel tussen eigenaar Visser en schuldeiser Rabobank lijkt geen oplossing te komen.
Alleen toppaard London doet aanstaand weekeinde met ruiter Gerco Schröder uit Tubbergen nog mee aan een wereldbekerwedstrijd in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Daarna komt er volgens Visser vooralsnog een einde aan de sportcarrière van London. De 9-jarige hengst won tijdens de laatste Olympische Spelen twee zilveren medailles.

Geen overeenstemming over wedstrijdprogramma

Tot afgelopen weekeinde leek het er op dat de Rabobank en Visser het eens waren over het wedstrijdprogramma van de paarden van Stal Eurocommerce. De bank, die zegt ongeveer 42 miljoen euro tegoed te hebben als gevolg van het faillissement van het vastgoedbedrijf van Visser, heeft in afwachting van een rechterlijke uitspraak beslag op de dieren gelegd.
Tot die tijd zouden de paspoorten van de paarden ter beschikking van de ruiters van Stal Eurocommerce worden gesteld, waardoor deze in een aantal binnen- en buitenlandse wedstrijden uit konden komen. Volgens Visser, die overigens alle financiële vorderingen van de Rabobank bestrijdt, heeft de bank die toezegging plotseling ingetrokken.

Vijf ruiters van Stal Eurocommerce op non-actief

Dat betekent dat naast alle paarden van Stal Eurocommerce ook de ruiters Gerco en Ben Schröder, Wout Jan van der Schans, Albert Voorn en Leon Kuipers voorlopig op non-actief staan. Toppaard London is vandaag vertrokken naar Rio de Janeiro en wordt volgende week dinsdag of woensdag terug verwacht op stal in Lochem.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.