Nieuws

Op zoek naar Overijsselaars met een mening

Voor het tv-programma Overijssel Stemt (of niet) zijn wij op zoek naar Overijsselaars met een mening die met elkaar willen debatteren op 6 maart. We zijn op zoek naar mensen die niet aan een politieke partij zijn verbonden.
Het gaat om een live-programma dat wordt opgenomen in Hengelo. Aanvang is 15.30 uur en rond 18.30 uur ben je klaar. Interesse? Onderaan het artikel het mailadres waar je je kunt opgeven.

Democratie en burgerschap

Het hoofdthema waarover gedebatteerd wordt is democratie en burgerschap. De live-uitzending is onder andere opgebouwd uit een soort Lagerhuisdebat-opstelling met tien Overijsselaars, waar jij er één van kan zijn.
Daarnaast zijn er twee panelleden die duiding geven aan ons huidige politieke bestel. De discussie wordt opgebouwd aan de hand van onderstaande stellingen. Je hoeft natuurlijk niet overal een mening over te hebben.
  • Ik heb vertrouwen in de landelijke politiek
  • Ons politieke stelsel moet op de schop, want er zijn teveel partijen om uit te kiezen tijdens de Tweede Kamerverkiezing
  • Ik vind het belangrijk dat mensen uit mijn regio vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer
  • Ik wil zelf actief deelnemen bij besluitvorming over thema’s in mijn omgeving
  • In ons onderwijs moet het vak 'goed burgerschap' een prominente rol hebben, want we willen van onze kinderen goede burgers maken

Lijkt jou dit wat? Of heb je nog vragen? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rianne Seton. Ze is te bereiken op overijsselstemt@rtvoost.nl. Ook kun je je via dit mailadres opgeven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.