Nieuws

Wat vind jij: Sta jij in de rij om een kaartje te kopen voor een corona-evenement?

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost/Wouter de Wilde
De kaartverkoop voor speciale corona-evenementen is donderdag om 12.00 uur van start gegaan. De organisatie van het evenement, Fieldlab, onderzoekt hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd. Binnen no-time waren de kaarten uitverkocht. Stond jij in de rij voor een kaartje?
De Back to Live-evenementen, zoals ze heten, zijn een initiatief van de evenementenbranche. Tijdens de evenementen wordt gezocht hoe je zulke evenementen op een veilige manier kan organiseren.
Hoe? Aanwezigen worden in groepen verdeeld en al die groepen hebben zich aan andere regels te houden. Sommige moeten afstand houden en een mondkapje dragen, anderen hoeven dat juist niet. Aan het begin van een evenement moet iedereen een negatieve coronatest laten zien.
Andre Hazes
Er zijn dus vier verschillende evenementen waarvoor op donderdag de kaartverkoop startte. Er zijn kaarten voor een dancefeest, een concert van Andre Hazes en een festival op het Lowlands terrein. Alle evenementen vinden plaats in maart.
Na het openen van de kaartverkoop liep het onmiddellijk storm. De kaartjes moesten via een speciale website worden aangeschaft. Die website haperde en er ontstond al gauw een virtuele wachtrij.
Stond jij in de rij voor een kaartje? Bijvoorbeeld omdat je wel weer zin hebt in een feestje? Of omdat je graag helpt bij onderzoek naar toekomstige evenementen? Of zit je wel prima thuis? Laat het ons weten door te stemmen op onze stelling. Reageren kan ook: hieronder en op Facebook.
Lukt het stemmen niet? Klik dan hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.