nieuws

Definitieve uitslag 'Leukste Dorp van Overijssel' bekend

Leukste Dorp van Overijssel
Leukste Dorp van Overijssel
Vrijdag 28 september werd tijdens een spectaculaire live uitzending van TV Oost bekendgemaakt dat Wijhe is gekozen tot 'Leukste Dorp van Overijssel 2012'.
Een vakjury en het publiek bepaalden elk voor 50% de uitslag. Vandaag heeft de organisatie de definitieve einduitslag bekendgemaakt. De (afgeronde) percentages van de stemmen worden vermeld vanaf de halve finale, waarin negen Overijsselse dorpen het tegen elkaar opnamen.

Halve finale Twente:

1. Losser: 19%
2. Noord Deurningen: 17%
3. Lonneker: 17%

Halve finale Salland:

1. Wijhe: 9%
2. Dedemsvaart: 7%
3. Lemelerveld: 6%

Halve finale Kop van Overijssel:

1. Belt-Schutsloot: 12%
2. Tuk: 7%
3. Staphorst: 6%
Per regio plaatste het dorp, dat aan het eind van de halve finale op de eerste plaats stond, zich voor de finale. Het oordeel van de jury en het aantal stemmen van het publiek bepaalden elk 50% van de uitslag.
De uiteindelijke einduitslag van de verkiezing was:
1. Wijhe: jury 20% - publiek 16%: gemiddeld 36%
2. Belt-Schutsloot: jury 19% - publiek 13%: gemiddeld 32%
2. Losser jury 11% - publiek 21%: gemiddeld 32%
50% 50% 100%
In totaal werden tijdens de verkiezing ruim 32.000 geldige stemmen uitgebracht, waarvan meer dan 10.000 stemmen tijdens de finale. Dit leidde er zelfs toe dat de verkiezingssite zo overbelast raakte dat deze kortstondig uit de lucht was. Op Twitter was #ldvo 'trending topic', direct na #tvoh en #TheVoice (The Voice of Holland).
De verkiezing van het 'Leukste Dorp van Overijssel' werd georganiseerd door RTV Oost in samenwerking met de dagbladen De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.