Betaald voetbal

Jans maakt knipselkrant om derby-gevoel tussen FC Twente en Heracles aan te jagen

"Het moet nog een beetje loskomen, hè", begint Ron Jans. De trainer van FC Twente heeft in de kleedkamer een 'knipselkrant' opgehangen om het derby-gevoel op te wekken in aanloop naar het duel met Heracles Almelo. "De pittige uitspraken over en weer ontbreken nog, maar ik heb geprobeerd om de derby te promoten. Want daar moet je van genieten en je moet er opkletsen."
Toch blijft Jans desgevraagd ook heel netjes en vol bewondering richting met name Frank Wormuth. "Ik vind dat hij echt iets heeft toegevoegd aan het Nederlandse voetbal en aan Heracles Almelo. Hij maakt een goede indruk. En ook de contacten met de academie zijn heel goed. Maar morgen ligt er een bot en daar moeten we om strijden", blikt Jans vooruit.

Zelfde opstelling

Tegen Heracles Almelo wijzigt FC Twente zijn elftal niet. Dat betekent dat Wout Brama, die vader is geworden, ontbreekt in het elftal van trainer Ron Jans. In de punt van de aanval staat Danilo, die na negen weken van leemte, vorige week weer een doelpunt wist te maken in het duel met Feyenoord.

De Oosttribune

De wedstrijd tussen FC Twente en Heracles Almelo is morgenavond te volgen op De Oosttribune. Vanaf 21.00 uur is het verslag integraal te beluisteren van Nico Wantia en Tijmen van Wissing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.