nieuws

Grote onzekerheid personeel textielketen Henk ten Hoor

De 400 werknemers van textielketen Henk ten Hoor worden vanavond in Hoogeveen door FNV Bondgenoten bijgepraat over de surseance van betaling, die gisteren door de rechtbank is verleend.
Het bedrijf verkeert in grote financiële problemen. De thuisbankier heeft de kredietkraan dichtgedraaid en er is een bewindvoerder aangesteld. Sinds maandag zijn alle vestigingen gesloten. Ook de deuren van de negen Overijsselse vestigingen in Dedemsvaart, Enschede, Zwolle, Kampen, Staphorst, Steenwijk en Slagharen zitten op slot.

Grote onzekerheid

Alle medewerkers, inclusief de 45 Overijsselse werknemers, verkeren in grote onzekerheid. Ze kregen dit weekend van hun bedrijfsleider te horen dat ze niet meer op het werk hoefden te verschijnen. De directie van het bedrijf heeft het personeel nog geen toelichting gegeven op de drastische maatregel.
De uitbetaling van de salarissen van de 400 werknemers loopt inmiddels negen weken achter. De bewindvoerder onderzoekt of sommige vestigingen een doorstart kunnen maken, maar volgens FNV Bondgenoten is een faillissement voor het overgrote deel van het textielconcern onafwendbaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.