nieuws

Zeven jaar cel voor vader en zoon schietpartij Zwolle

De jongste verdachte van de schietpartij aan de Thomas à Kempisstraat in Zwolle is veroordeeld tot zeven jaar celstraf. De vader kreeg ook zeven jaar. De opa werd veroordeeld tot een half jaar cel. Dat maakte de rechtbank in Zwolle vandaag bekend.
Vader en zoon moeten ook een schadevergoeding van 31.000 euro betalen aan het slachtoffer. De jongste verdachte zei tijdens de rechtszaak dat hij had geschoten. Volgens de reclassering is hij niet volledig toerekeningsvatbaar. Van de opa is niet duidelijk of hij bij de schietpartij was, maar hij zou wel hebben gevochten.

"Alle verdachten verantwoordelijk"

De familie leeft al jaren in onmin met de familie van het slachtoffer. Het OM vindt dat alle verdachten verantwoordelijk zijn, ook al is volgens hen niet duidelijk wie geschoten heeft bij de confrontatie begin januari. De advocaat van de veroordeelden overweegt in hoger beroep te gaan. Hij vindt het vreemd dat de vader even zwaar wordt gestraft als zijn zoon, terwijl de vader niet heeft geschoten. Het slachtoffer raakte na het incident permanent verlamd aan zijn onderlichaam.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.