nieuws

Veel vragen onder werknemers Henk ten Hoor

Zo'n tachtig ongeruste medewerkers van textielbedrijf Henk ten Hoor zijn woensdagavond in Hoogeveen bijgepraat door FNV Bondgenoten.
De vakbond gaf daar informatie over de grote financiële problemen waarin het bedrijf verkeerd. De winkelketen heeft surseance van betaling aangevraagd en FNV Bondgenoten vreest dat een faillissement voor een groot deel van het concern onafwendbaar is.

Werknemers in financiële problemen

De personeelsleden kregen tijdens de bijeenkomst in Hoogeveen vooral antwoord op praktische vragen, zoals over de betaling van de lonen. De 400 werknemers hebben al acht weken geen loon meer gehad en veel medewerkers zitten daardoor in de financiële problemen. De bewindvoerder van Henk ten Hoor verwacht dat het bedrijf deze week nog failliet wordt verklaard. Als dat gebeurt, krijgen de personeelsleden over ongeveer vier weken hun loon.
Er wordt bekeken of het textielconcern een doorstart kan maken. Er zouden meerdere overnamekandidaten zijn. Wat dat betekent voor bestaande personeelsleden is nog niet bekend. In Overijssel zijn er negen vestigingen van Henk ten Hoor; in Dedemsvaart, Enschede, Zwolle, Kampen, Staphorst, Steenwijk en Slagharen. Alle filialen zijn gesloten in verband met de financiële problemen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.