nieuws

Hedon Zwolle presenteert plannen nieuwbouw

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden hebben vanavond kunnen kijken naar de plannen voor het nieuwe pand van Poppodium Hedon in Zwolle.
Hedon ondergaat volgend jaar een grote transformatie. Het poppodium zal acht maanden verbouwd worden en krijgt onder meer een 'schil' om het pand. Dat moet voorkomen dat de buurt geluidsoverlast heeft. Een open deur, rokers, of het laden en lossen is voortaan niet meer in de buitenlucht waardoor buurtbewoners er geen last van hebben.
Beide zalen (het kleinere Popfront en de grote in Hedon) zullen in het nieuwe plan een kwartslag draaien. Dat geeft de ruimte om de zalen groter te maken. In de grote zaal kunnen straks 800 tot 850 man, nu is dat nog 500. Door de schaalvergroting kan Hedon in de toekomst grotere namen boeken. 
Vanwege de verbouwing zal het poppodium in de zomer enige tijd gesloten worden, Hedon gaat dan "On Tour". Hoe en waar precies is nog niet duidelijk, maar er zullen op andere locaties tijdelijk evenementen georganiseerd worden. Het is de planning dat het nieuwe Hedon op 1 december 2013 open gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.