Van der Breggen begint afscheidstournee met indrukwekkende zege in de Omloop

Anna van der Breggen heeft voor de tweede keer in haar carrière de Omloop het Nieuwsblad op haar naam geschreven. De Zwolse veelvraat, op voorhand torenhoog favoriet, kwam in het Belgische Ninove na een indrukwekkende solo met de handen omhoog over de meet.

Dertien kilometer van de streep was een demarrage op de Bosberg voldoende om de concurrentie van zich af te schudden. Op de kasseiklim kon niemand mee met de regerend wereldkampioen en daar wist Van der Breggen de uiteindelijke beslissing te forceren.

Pieters derde

Op gepaste afstand legde de Deense Emma Cecilie Norsgaard beslag op de tweede plek en werd het podium gecompleteerd door Amy Pieters.

Afscheidsjaar

Het is voor Van der Breggen het laatste jaar als profwielrenster. De olympisch kampioene hangt aan het einde van het seizoen haar fiets aan de wilgen en gaat vanaf volgend seizoen verder als ploegleider.

Ballerini

Bij de mannen ging de winst eerder op de dag naar Davide Ballerini. De Italiaanse spurter rondde sterk ploegenspel van Deceuninck Quick-Step af in de massasprint.

Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN WIELRENNEN
Deel dit artikel: