Nieuws

Twentse gemeenten willen ook dit jaar geen paasvuren

Paasvuur Ootmarsum 2018
Paasvuur Ootmarsum 2018 © Gemeente Dinkelland
Regionaal is met alle veertien Twentse gemeenten afgesproken om geen paasvuren op te laten bouwen. De Veiligheidsregio Twente gaf het advies om in verband met corona geen grote groepen mensen te laten samenkomen bij de paasvuren.
Pasen valt dit jaar op zondag 4 en maandag 5 april. Het is op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen in welke fase de coronacrisis zich rond die tijd bevindt. 'Maar de kans is groot dat met veel mensen samenkomen, ook tegen die tijd nog niet mogelijk is', stelt de veiligheidsregio.
Vanwege die onzekerheid hebben de veertien Twentse gemeenten afgesproken om daarom de paasvuren niet door te laten gaan. Vorige maand raadde de veiligheidsregio het al af om paasvuren door te laten gaan; nu is dus gezamenlijk besloten dat niet te doen.

'Niet wenselijk'

De boakebouwers worden gevraagd niet te beginnen met de opbouw van de boakes. 'Het is vanwege de brandveiligheid niet wenselijk om houtstapels te laten liggen. Het risico dat ze toch aangestoken worden is te groot', aldus de Veiligheidsregio Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.