nieuws

Military Boekelo-Enschede live bij TV Oost

Military Boekelo
Military Boekelo © TC Tubantia
Van 10 t/m 14 oktober is de omgeving van het Twentse plaatsje Boekelo het toneel van de 42-ste editie van de befaamde Military.
De Crosscountry, het hoogtepunt van het paardensportevenement, zal evenals vorig jaar live te volgen zijn via TV Oost.

Crosscountry op zaterdag 13 oktober de hele dag in beeld

De omroep voor Overijssel brengt de wedstrijd op zaterdag 13 oktober van 09.00 tot 17.00 uur vanaf zes cameralocaties in beeld. Het verslag wordt aangevuld met updates en interviews vanaf de speciale RTV Oost locatie bij hindernis 20. Bert van Losser verzorgt de centrale presentatie, Esther Rikken en Hester van den Top lopen over het crossterrein en gaan in gesprek met bezoekers. Het wedstrijdverslag wordt verzorgd door Paul Schabbink.

Grootschalig evenement

De Military Boekelo-Enschede is één van de grootste hippische evenementen op het Europese vasteland. Met name op zaterdag komen tienduizenden bezoekers naar het wedstrijdterrein, dat is ingericht op 55 hectare prachtig Twents coulisselandschap. Het evenement is zeer populair onder de eventing-ruiters, zeker nu in dit na-Olympisch jaar het Nederlands Kampioenschap Eventing zijn rentree doet in Boekelo.

'Hoefijzergooien' bij RTV Oost

Bij de speciale RTV Oost locatie bij hindernis 20 kunnen de bezoekers de hele dag het spel 'Hoefijzergooien' spelen. Medewerkers van de regionale omroep zullen bij de drie wedstrijdbanen staan om tekst en uitleg te geven. De bedoeling is om met het gooien van vijf hoefijzers zoveel mogelijk punten te vergaren. Daarbij kunnen maar liefst 100 warme wintermutsen en 10 fraaie najaarsboeketten gewonnen worden. Hoofdprijs is een fantastische Samsung LED TV, 40" (400 ES 6100) met een winkelwaarde van € 750,00, in samenwerking met Media Markt Hengelo. Kijk hier voor meer informatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.