nieuws

Protest tegen sluiting bibliotheek Wijhe

Bibliotheek Wijhe
Bibliotheek Wijhe
Wijhe legt zich niet neer bij het verdwijnen van de bibliotheek. Een inwoonster organiseert een protestdemonstratie. Ze wordt gesteund door duizenden plaatsgenoten.
De gemeente wil als bezuiniging de bibliotheek vervangen door een uitleenpunt in de Van der Capellen scholengemeenschap Capellenborg. Inwoonster Kral vindt de bibliotheek midden in het dorp een noodzakelijke voorziening voor voornamelijk kinderen en ouderen. Kral heeft inmiddels 2300 handtekeningen opgehaald en lijsten meegegeven aan basisscholen. Ze verwacht zeker 3000 steunbetuigingen.
De protestdemonstratie heeft plaats bij de opening van de loshal volgende week zaterdagmiddag op het Van Dedemplein voor het oude gemeentehuis. Alle basisscholen en ouderenverenigingen doen er aan mee. Het is niet de bedoeling van Kral om het feest rond de loshal en het plein te versjteren, ze wil er een extra dimensie aan geven. Kral benadrukt dat het om een vreedzaam protest gaat met de leus 'Wijhe het leukste dorp van Overijssel mét bieb'.
Foto: De Stentor

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.