Nieuws

Geen nader onderzoek brand recyclingbedrijf Deventer waar de brandweer niet werd toegelaten

Geen nader onderzoek naar brand recyclingbedrijf Deventer
Geen nader onderzoek naar brand recyclingbedrijf Deventer © News United / Rens Hulman
Er komt geen nader onderzoek naar de brand gisteren bij een metaalrecycling bedrijf aan de Danzigweg in Deventer. Dat zegt de politie. De brandweer wilde de brand op het terrein van het bedrijf blussen, maar werd niet toegelaten. Volgens de politie is er geen sprake van een strafbaar feit en is de man die toegang weigerde te verlenen geen verdachte.
Na de brandmelding aan het begin van de avond spoedde de brandweer zich naar het bedrijf, maar kwam voor een dicht hek te staan. Op het terrein waren waakhonden aanwezig en was een man bezig met een kraan aarde te storten op een brandende container. De man negeerde de brandweer en ging niet in op de politie die erbij was gehaald.

Arrestatieteam

De man vertoonde volgens de politie "zorgwekkend gedrag". Er is een arrestatieteam opgeroepen, maar dat hoefde niet in actie te komen.
Onderhandelaars wisten de man uit de kraan te praten, waarna hij door een ambulance is meegenomen. De loslopende waakhonden zijn met behulp van hondengeleiders gevangen, waarna de hulpverleners het terrein konden betreden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.