Overijsselse kappers in alle vroegte open, het einde van de coronakapsels?

Ruim tweeënhalve maand bleven ze noodgedwongen dicht, maar vanaf vandaag mogen de kappers er weer op los knippen. In alle vroegte stonden de eerste klanten op de stoep bij verschillende kappers in Overijssel.

Kapper Joop in Rijssen kon niet wachten om te beginnen en was er vanochtend al vroeg bij. "Eindelijk, we zijn weer druk bezig. Heerlijk! Lekker gevoel zo. Om zes uur beginnen vroeg? Normaal gesproken wel. Maar voor nu, de eerste dag na een lange periode, is dat prima te doen."

Knipbeurt van 305 euro

Klanten van Kapper Joop konden bieden op de eerste knipbeurt van 2021. Het hoogste bod werd uitgebracht door Bram, hij had 305 euro over voor een kappersbezoekje in alle vroegte. "Normaal gesproken ben ik wel minder kwijt, maar de kapper heeft zo lang dicht gezeten. Dit was wel het minste wat ik kon doen."

In de kappersstoel concludeert Bram dat het ook wel weer eens tijd werd voor een knipbeurt. "M'n vrouw heeft wel wat weggehaald hier en daar, maar daarmee was het model er ook gelijk uit. Maar als ik nu in de spiegel kijk, gaat het de goede kant op!"

Ook Kapper Joop is tevreden en blijkt het kunstje nog niet te zijn verleerd. "Het lukt nog steeds! Z'n oren zitten er nog aan en hij huilt niet. Dus dat pak je zo weer op hoor, dat gaat goed."

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Kapper Joop in Rijssen was er vroeg bij (Foto: RTV Oost / Frank Janssen)
Kapper Joop in Rijssen was er vroeg bij (Foto: RTV Oost / Frank Janssen)

Nieuwe haartrend

In Steenwijk verwelkomde kapper Albert Bos zijn eerste klant al ver voor zonsopkomst. "Om vijf uur, lekker vroeg. Toen we dat besloten, hebben we gelijk een paar mensen gebeld: 'Jij wilde toch als eerste geknipt worden? Kom maar om vijf uur dan!' Maar dat was geen enkel probleem. Mensen willen heel graag geknipt worden."

Barbier Albert uit Steenwijk begin om 5 uur met knippen (Foto: RTV oost, Oscar Siep)
Barbier Albert uit Steenwijk begin om 5 uur met knippen (Foto: RTV oost, Oscar Siep)

De coronakapsels namen de afgelopen periode bij sommige mensen extreme vormen aan, maar daar komt nu snel verandering in. De haartrend is door de lockdown ook veranderd. "Als je haar zo lang niet geknipt is, wil er soms ineens een heel karakteristieke krul opkomen die je eerder niet zag. En nu besluit je dan om dat te laten staan, dus de haartrend is door corona wel wat langer geworden ja."

Tegen zeven uur heeft Albert Bos al vier klanten geknipt. Voor hen met een baard wordt extra tijd ingepland, want ook dat haar krijgt uitgebreid de aandacht.

Barbier Albert Bos uit Steenwijk knipt al sinds vijf uur vanmorgen (Foto: RTV Oost, Oscar Siep)
Barbier Albert Bos uit Steenwijk knipt al sinds vijf uur vanmorgen (Foto: RTV Oost, Oscar Siep)

Agenda vol

Veel kapsalons hebben de agenda's voor de komende dagen helemaal vol staan. Bij Barbier Albert moet je zelfs weken wachten. Wie in Steenwijk nog geen afspraak heeft staan moet geduld hebben want Albert is volgeboekt tot en met 18 maart.

Meer over dit onderwerp:
CORONAMAATREGELEN RIJSSEN REGGESTREEK
Deel dit artikel: