nieuws

Winkels officieel geopend op Nationale Kringloopdag

Twee kringloopwinkels, in Nieuwleusen en Almelo, hebben Nationale Kringloopdag 2012 aangegrepen om officieel hun deuren te openen. De Nationale Kringloopdag wordt vandaag voor de vierde keer gehouden.
De winkel in Nieuwleusen is met behulp van Nieuwleusen Synergie geopend. Nieuwleusen Synergie is opgericht om duurzame initiatieven op te kunnen zetten. Een kringloopwinkel past daar volgens de organisatie prima bij. De kringloopwinkel is gevestigd op bedrijventerrein Het Grift.

Derde vestiging Wawollie

In Almelo is de nieuwste vestiging van kringloopwinkel Wawollie geopend. De keten heeft al vestigingen in Goor en Haaksbergen. Presentatrice Loretta Schrijver kwam naar Almelo om de opening te verrichten. De rest van de dag wordt de opening met muziek en acties. De winkel is gevestigd aan de Plesmanweg.
Tijdens Nationale Kringloopdag worden bij kringloopwinkels in heel Nederland verschillende acties gehouden, onder meer om hergebruik van spullen te promoten. Het thema is 'de vlag uit voor hergebruik'. De afgelopen twee weken zijn gebruikt door de winkels om een recordhoeveelheid herbruikbare spullen in te zamelen.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.