Kapper Joop uit Rijssen heeft zo zijn eigen manier van knippen, weet zoonlief Matt

Joop Kalkman, beter bekend als Kapper Joop, is helemaal klaar om morgen weer aan de slag te gaan. De Rijssenaar besluit als generale repetitie z'n zoon bij te punten. Het wordt een interessante sessie.

Kapper Joop heeft er zin in:

Na dik drie maanden begint het te kriebelen bij Joop. En dan moet je je schrap zetten, weet zoonlief Matt. Hij zit amper op de kappersstoel als hij het kraagje over zijn neus getrokken krijgt. "Een geintje moet kunnen toch?", zegt Joop.

Het is het begin van een vermoeiende knipsessie voor de protegé. Al is die term misschien niet meer van toepassing, aangezien Matt de zaak inmiddels samen met z'n vader runt. Sterker, hij is - soort van - opgenomen in de bedrijfsnaam: Kapper Joop & Zn.

Ik heb ook aan het oor van een burgemeester getrokken
Kapper Joop

Hoe laat je dan je dominantie zien als Kalkman senior? Door aan het oor van je zoon te trekken, bijvoorbeeld. "Dat kun je als kapper mooi doen", zegt Joop. Hij heeft overigens aan meer oren getrokken, zoals van 'een burgemeester'. "Ik zeg niet welke", voegt hij er snel aan toe. Aan welk oor Joop zou willen trekken? "Van Rutte. We moesten veel te lang dicht blijven."

Goed, door naar het kapsel van Matt. Want waar Joop gezegend is met een gladde schedel, heeft zoonlief nog wel haar op z'n hoofd. Al duurt dat volgens pa niet lang meer. "Ik zie het iedere week minder worden", zegt Joop tevreden.

Grappen met klanten

Joop ziet alles; van puistjes tot terugtrekkende haargrenzen. Maar waar Matt het direct op z'n bordje krijgt, houdt Joop zijn mond dicht tegen 'echte' klanten. "Al houden zij ook wel van een grapje."

Sommige mannen zijn bereid flink wat geld neer te tellen om morgen als eerste geknipt te worden. Het hoogste bod staat op 275 euro, voor een afspraak om zes uur 's ochtends. Nu kun je zeggen wat je wil, maar als iemand dát wil betalen, doe je iets goed als kapper.

Joop is ready

De knipsessie is bijna afgelopen als Matt de derde rotopmerking incasseert. Het deert hem niet, want zijn kapsel ziet er weer strak uit. Joop veegt als toegift de afgeknipte haartjes achter het shirt van zijn zoon ('geintje') en sluit af met een hoopvolle boodschap: "Ik ben er klaar voor!"

Meer over dit onderwerp:
RIJSSEN CORONAVIRUS CORONAMAATREGELEN
Deel dit artikel: