Nieuws

Burgemeester Snijders van Zwolle voorlopig nog niet aan het werk

Peter Snijders
Peter Snijders © RTV Oost
Burgemeester Peter Snijders van Zwolle is aan de betere hand maar het gaat nog 'enige tijd' duren voor hij hersteld is van corona. Hij zal zeker deze week nog niet zijn werk kunnen hervatten en bekijkt wanneer hij weer fit genoeg is om aan de slag te gaan, aldus de gemeente Zwolle in een verklaring.
Vorige week testte burgemeester Snijders van Zwolle positief op Covid-19. Hij ging met zijn gezin in quarantaine en droeg zijn werkzaamheden als burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland over toen hij ziek werd.
“Voorlopig blijf ik thuis totdat ik geen symptomen meer heb en voldoende hersteld ben om weer te gaan werken. Ik heb nu aan den lijve ervaren hoe corona voelt. Vrij snel nadat ik getest was, kreeg ik koorts en griepachtige klachten. Het is lang geleden dat ik me zo ziek gevoeld heb”, aldus Peter Snijders.

Oproep

“Ik roep daarom iedereen op: onderschat het virus niet en wacht niet, maar laat je testen bij klachten, hoe mild ook. Gelukkig zijn er goede vervangers: mijn werk als burgemeester wordt de komende weken overgenomen door locoburgemeester René de Heer. Collega Ron König, burgemeester van Deventer, zal tijdelijk de taken als voorzitter van de Veiligheidsregio overnemen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.