nieuws

'Bescherming jongeren door Jeugdzorg onvoldoende'

Bescherming onvoldoende
Bescherming onvoldoende
De overheid en Jeugdzorg Nederland zijn tekortgeschoten in hun taak om uit huis geplaatste kinderen te beschermen tegen seksueel misbruik. Dat is de conclusie van de commissie-Samson, meldt de Telegraaf.
De commissie doet onderzoek naar seksueel misbruik in de jeugdzorg. Het blijkt dat kinderen in een jeugdzorginstelling ongeveer 2,5 keer meer kans hebben om seksueel misbruikt te worden. Voor verstandelijk gehandicapte kinderen is die kans nog groter.

Jongeren zelf verantwoordelijk

Uit onderzoek blijkt dat niet de hulpverleners, maar vooral de kinderen en jongeren onderling verantwoordelijk zijn voor het  misbruik. In Overijssel kwam jeugdinstelling Commujon in Almelo in het nieuws omdat kinderen van twee leefgroepen in de periode tussen 2007 en 2009 ruim een half jaar seksueel contact hadden met elkaar in de gesloten jeugdinrichting.

Maandag presentatie resultaten

De bevindingen van de commissie worden maandag gepresenteerd. Twee slachtoffers van seksueel misbruik in de psychiatrische instelling Sint Fransicushof in Raalte zijn als slachtoffer uitgenodigd bij de presentatie van de bevindingen van de commissie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.