nieuws

Nijhof: opstappen bestuur GroenLinks onvermijdelijk

Het opstappen van het partijbestuur van GroenLinks was onvermijdelijk. Als het bestuur zelf niet was opgestapt, dan hadden de partijleden er vandaag tijdens de partijraad wel voor gekozen de bestuursleden weg te sturen. Dat zegt oud-partijvoorzitter Henk Nijhof uit Hengelo.
Het bestuur kwam gisteravond onder vuur te liggen nadat fractievoorzitter Jolande Sap opstapte. Sap legde haar functie neer omdat het partijbestuur het vertrouwen in haar had opgezegd. Bij de verkiezingen van vorige maand haalde de partij vier zetels, het laagste aantal sinds de oprichting.

Schoon schip, nieuwe start

Door het opstappen van zowel Sap als het partijbestuur zijn volgens Nijhof alle factoren die een nieuwe start in de weg zouden kunnen staan verdwenen. Het is nu zaak dat er zo snel mogelijk een interim-bestuur wordt aangesteld, waarna het nieuwe bestuur moet worden geformeerd. Dat zou in december al geregeld kunnen zijn denkt Nijhof. Zelf zegt hij te willen helpen als dat nodig is, maar een nieuwe structurele functie binnen de partij sluit hij uit.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.