Nieuws

The Fitgame: het nieuwe Twentse initiatief voor een gezondere regio

Erve Astio stadion
Erve Astio stadion © RTV Oost/Wouter de Wilde
Heracles Almelo, Medisch Spectrum Twente (MST) en het ROC van Twente gaan de krachten bundelen op het gebied van een gezonde leefstijl. Een nieuw initiatief, The Fitgame, moet bijdragen aan een gezonde regio.
Tijdens meerdere bijeenkomsten bij Erve Asito wordt ingezet op zowel mentale als fysieke gezondheid. "Je moet denken aan motivatietrainingen, zoeken naar balans in je werk en de verhouding met privé. Eigenlijk alles om goed in je vel te zitten", legt Ivar Hageman, innovatiemanager bij Heracles, uit.
Ook wordt er aandacht besteedt aan fysiek gezond leven. "Een gezonde leefstijl staat centraal, dus we gaan ook met de groepen sporten. Niet alleen bewegen, maar ook voeding is heel belangrijk, daarom worden er ook kooklessen gegeven."
De deelnemers worden ondersteund door inhoudsdeskundigen, gastsprekers en performance coaches van alle drie de organisaties.

Krachten bundelen

Anderhalf jaar geleden werden de eerste schetsen voor het initiatief op papier gezet. "Via het innovatie-initiatief van Heracles gingen we nadenken over een manier om aan de voorkant in te zetten op gezondheid", zegt Hageman. Al snel startten de gesprekken met het MST en het ROC.
"Dit zijn partners met expertise op het gebied van gezondheid die we zeker nodig hebben. We hebben de krachten gebundeld om dit project goed vorm te geven."

Maatwerk

De groepen worden voor een periode van zestien weken begeleid, elke twee weken is er een bijeenkomst. De groep die af gaat trappen zijn de jong professionals van het MST. Na de zomer kunnen ook andere groepen er terecht.
"Het gaat om bedrijven en organisaties, maar bijvoorbeeld ook onderwijs. Ze kunnen zich zelf aanmelden." Voordat de bijeenkomsten starten is er een gesprek met de aangemelde groep. "Het gaat echt om maatwerk, dus we willen de bijeenkomsten passend maken bij de wensen van het bedrijf."
Als corona het toelaat start het initiatief in april.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.