Nieuws

Judith Hartman nieuwe directeur van RTV Oost

Judith Hartman, de nieuwe directeur van RTV Oost
Judith Hartman, de nieuwe directeur van RTV Oost © RTV Oost
Judith Hartman (48) wordt de nieuwe directeur-bestuurder van RTV Oost. Ze volgt Marcel Oude Wesselink op, die sinds 2012 deze functie vervult. Hartman is sinds 2010 bestuurder bij de Twentse Schouwburg NV waar het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede onder vallen. Hartman treedt half mei in dienst bij RTV Oost.
“Wij zijn heel enthousiast over de komst van Judith naar RTV Oost”, zegt André Oude Weernink, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Wij hebben haar benoemd na een intensief wervings- en selectieproces. Judith zal leidinggeven aan het verder implementeren van de visie en strategie van RTV Oost, die gestoeld is op drie pijlers: spraakmakend, verbindend en innovatief.”
Judith zal de ingezette veranderingen en cultuuromslag doorzetten
André Oude Weernink, voorzitter van de Raad van Toezicht
Volgens Oude Weernink heeft de publieke omroep in Overijssel een belangrijke rol in objectieve nieuws- en informatievoorziening. “In het duiden van nieuws en in het bieden van ontspanning aan onze kijkers, luisteraars en de bezoekers van onze social mediakanalen. Judith heeft de ambitie en energie om RTV Oost naar de volgende fase te leiden. Zij zal de ingezette veranderingen en cultuuromslag doorzetten en heeft hierin een bewezen trackrecord.”

Maatschappelijke relevantie

“In mijn loopbaan staan maatschappelijke relevantie en ontwikkeling centraal", zegt Judith Hartman. "RTV Oost is volop in beweging, alleen al door het snel veranderende kijk- en luistergedrag van consumenten en de rol van onafhankelijke (onderzoeks)journalistiek die in deze tijd van polarisatie steeds belangrijker is.”
Bij RTV Oost ziet ze de uitdaging om op een eigentijdse manier zoveel mogelijk inwoners te bereiken en daarmee bij te dragen aan meer verbinding binnen de provincie Overijssel.
Ik ben trots op de collega’s met wie ik heb mogen werken en op wat we met z’n allen hebben neergezet
Judith Hartman, toekomst directeur-bestuurder van RTV Oost
“Met heel veel liefde en plezier kijk ik terug op 11,5 jaar Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Ik ben trots op de collega’s met wie ik heb mogen werken en op wat we met z’n allen hebben neergezet. Vooral de eigen producties draag ik een heel warm hart toe. Als bezoeker zal ik zodra het weer kan nog vaak komen genieten van mooie voorstellingen en concerten: om te lachen, te huilen, te verwonderen en anders naar de wereld en mezelf te kunnen kijken.”

Roerige momenten

Arnold Poelstra, voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Wilminkheater en Muziekcentrum Enschede stelt dat Judith Hartman veel heeft betekend voor het Wilminktheater. Ze heeft volgens hem de schouwburg en het muziekcentrum door veel roerige momenten geloodst.
“Als Wilminktheater willen we Judith ontzettend bedanken voor al haar energie, toewijding en de prachtige resultaten die ze realiseerde voor het theater en de sector. Judith heeft het Wilminktheater verder uitgebouwd en ze draagt een financieel en inhoudelijk gezonde organisatie over. We zullen haar missen en gaan snel op zoek naar een geschikte opvolger."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.