Nieuws

In beeld: maaltijdbezorger wordt beroofd in Hengelo

Maaltijdbezorger wordt beroofd in Hengelo
Maaltijdbezorger wordt beroofd in Hengelo © RTV Oost / Onder de Loep
Het is voor restauranteigenaren al niet makkelijk in deze coronatijd. Door maaltijden te bezorgen komt er nog een beetje geld in het laatje. Maar dan moet je niet de jongens tegenkomen die een bestelling plaatsten in Hengelo. Zodra de bezorger met ze wil afrekenen, rennen zij er met het bestelde eten ter waarde van ruim 120 euro vandoor.
Helaas voor de jongens hangen er rond de flat waar ze de maaltijd lieten bezorgen overal camera's. Daarop is hun actie duidelijk te zien. De bezorger komt de maaltijden op vrijdagavond 5 februari rond 23.15 uur brengen aan de F. Zernikestraat in Hengelo. Als hij aanbelt bij de flat, blijkt niemand daar iets besteld te hebben. Hij belt met het 06-nummer van de klant en krijgt te horen dat hij achterom moet lopen.
Bij de flat komen vervolgens twee jongens naar hem toe. Ze dragen mondkapjes en hebben opvallende kleding aan. Een jongen met een lichtgetinte huidskleur draagt een zwarte jas met een opvallende tekst op de rug. De andere draagt een lichtblauwe hoodie en een vrij lange grijs/groene jas.

Jongens rennen hard weg

Ze gedragen zich meteen al vreemd als ze in gesprek gaan met de maaltijdbezorger. Ze moeten de bestelling van ruim 120 euro nog afrekenen, maar zodra de bezorger zijn telefoon daarvoor instelt, pakken de jongens de zakken met eten en drinken en rennen hard weg. Alleen drie drinkbekers laten ze achter.
De twee jongens rennen weg naar de Zonstraat, de bezorger verliest ze uit het oog. Volgens de politie blijkt dat de twee jongens met nog twee anderen bij die flat aan de F. Zernikestraat rondhingen die avond.

Tips?

Herken je de jongens? Heb je meer informatie? Laat het weten.
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Hengelo een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier van de politie
- Wil je niet dat de politie achter je naam of nummer komt? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Onder de Loep
Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.