Sport

Gabriël Urucoglu en oud-prof Marnix Smit nieuwe bestuurders Heracles

Marnix Smit keert terug bij de club die hij ook als speler diende
Marnix Smit keert terug bij de club die hij ook als speler diende © Orange Pictures
Gabriël Urucoglu en oud-voetballer Marnix Smit treden per direct toe tot het bestuur van Heracles Almelo. Hoe het takenpakket van het kersverse duo eruit zal komen te zien, is vooralsnog niet bekend.
Urucoglu, een creatieve Almelose horecaondernemer, en Smit, subsidieadviseur en amateurvoetbaltrainer, zijn zeer bekend met Heracles Almelo en bij haar supporters en sponsoren. Smit brengt bovendien zijn ervaring als oud-profvoetballer mee. Hij verdedigde van 1999 tot en met 2009 de kleuren van Heracles Almelo en maakte zo als speler in 2005 de promotie naar de Eredivisie mee.

Belangrijke bijdrage

"Wij zijn blij dat wij met Gabriël en Marnix twee Heraclieden pur sang bereid hebben gevonden om als bestuurslid, ambassadeur van de club, aan de slag te gaan. Met hun kennis, ervaring en netwerk kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan de rol die het bestuur in deze tijd binnen Heracles Almelo vervult", zegt voorzitter Hans Bredewoud.

Afscheid Hans Golbach

Daarnaast werd bekend dat Hans Golbach per 1 juli 2021 afscheid neemt van Heracles. Hij was sinds 2011 verantwoordelijk voor supporterszaken en technische zaken. Golbach kijkt terug op een mooie tijd bij de Eredivisionist. "Voordat ik toetrad tot het bestuur was ik als sponsor maar bovenal supporter al betrokken bij de club. Met de portefeuille supporterszaken heb ik een goed contact met onze supporters kunnen onderhouden."
"Ik dank mijn medebestuursleden en alle medewerkers van Heracles Almelo voor een lange periode van intensief samenwerken. Een woord van dank dat ook naar de supporters van Heracles Almelo uitgaat. Het was samen met jullie een geweldige periode! Als supporter zullen jullie mij blijven zien", aldus Golbach.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.