nieuws

Protestmars in Wijhe voor behoud bibliotheek

Zo'n 150 mensen hebben zaterdag in Wijhe een protestmars gelopen omdat ze vinden dat de bibliotheek niet mag verdwijnen uit het dorp.
De gemeente wilde als bezuiniging de bibliotheek vervangen door een uitleenpunt. Tegen die plannen kwam een storm van protest waaronder een handtekeningenactie. Ook voerden een aantal scholen actie.
Naar aanleiding van de protesten heeft de gemeente besloten het voorstel aan de raad aan te passen. De bibliotheek blijft voorlopig open. Om de bezuinigingen alsnog rond te krijgen moet onder meer bespaard gaan worden op het toezicht in de openbare ruimte. Een onderzoek moet uitwijzen hoe de bibliotheek in de toekomst vorm zal krijgen. 
Ondanks de belofte dat de bibliotheek voorlopig open blijft, ging de protestmars vandaag toch door. Veel verontruste Wijhenaren denken dat de gemeentelijke belofte slechts uitstel is en dat over enige tijd de bibliotheek alsnog zal verdwijnen. Met fluitjes, spandoeken en trommels lieten de actievoerders weten dat er een volwaardige bibliotheek in Wijhe moet blijven, ook in de toekomst.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.