Overige sporten

Landstede Hammers nog niet zeker van play-offs na nipt verlies in Rotterdam

Landstede-coach Herman van den Belt
Landstede-coach Herman van den Belt © Orange Pictures
Landstede Hammers heeft zich donderdagavond nog niet verzekerd van een plek in de play-offs. De Zwolse formatie van coach Herman van den Belt ging in Rotterdam na een bloedstollende slotfase met miniem verschil onderuit op bezoek bij Feyenoord: 83-82.
Ondanks een nederlaag kon Landstede zich vanavond theoretisch nog plaatsen voor de play-offs, maar dan moest Den Helder - de nummer zeven in de Dutch Basketball League - puntenverlies lijden tegen BAL. Den Helder won echter en daardoor is Landstede nog niet zeker van de duels om het kampioenschap. Na elf competitiewedstrijden plaatsen de eerste zes clubs op de ranglijst zich rechtstreeks voor de play-offs.

Landstede begint sterk

Op de ranglijst ontlopen Landstede en Feyenoord elkaar niet veel en dat was ook terug te zien in de krachtmeting tussen beide teams. De Zwollenaren openden de dans met een sterk eerste kwart (18-28) en wisten die voorsprong vast te houden tot de rust (45-51).

Feyenoord herpakt zich

De gastheren brachten de spanning in het derde kwart vervolgens helemaal terug door langszij te komen (65-65). Beide ploegen maakten in het laatste kwart aanspraak op de zege, maar uiteindelijk trok Feyenoord aan het langste eind: 83-82.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.