Nieuws

Deventer laat tientallen sociale woningen bouwen in Havenkwartier

Havenkwartier Deventer
Havenkwartier Deventer
In het Havenkwartier in Deventer worden tientallen nieuwe sociale woningen gebouwd. Het karakteristieke pand 'De Koopman’ blijft behouden.
Deventer wil op de locatie aan de Mr. De Boerlaan/Industrieweg betaalbare woningen bouwen voor verschillende doelgroepen. Daarvoor werd vorig jaar een prijsvraag uitgeschreven. Het plan van ontwikkelingsmaatschappij Apeldoorn en Nijhuis Bouw werd de winnaar van het project KOP Havenkwartier.
Het wordt een bakstenen gebouw aan de Mr. De Boerlaan. Aan de achterzijde van het gebouw is er parkeergelegenheid voor auto's en fietsen. Alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte en er is een gezamenlijke groene daktuin. Het bestaande pand ‘De Koopman’ aan de Scheepvaartstraat wordt een voorziening voor de buurt en een woning.

Starters

In totaal komen er 73 woningen, waarvan 56 in het sociale segment.
“Dit is één van de laatste projecten van het Havenkwartier langs de Mr. De Boerlaan", vertelt wethouder Frits Rorink. "Het is een gewilde buurt geworden op steenworp afstand van de binnenstad en de IJssel. Ik ben blij dat we hiermee woningen kunnen bieden aan bijvoorbeeld starters zodat wij jong talent in Deventer kunnen behouden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.