nieuws

Advocaat slachtoffer uit Enschede: Samson onvolledig

Commujon
Commujon
De commissie Samson meldt niets over dreiging of chantage door Bureau Jeugdzorg. Dat zegt een verbaasde advocaat Oude Middendorp uit Enschede. Oude Middendorp staat een slachtoffer uit Enschede bij van misbruik in een jeugdinstelling in Almelo.
Het 12-jarige slachtoffer zegt dat ze is misbruikt in een vestiging van Commujon in Almelo, waar Alexandra tot enkele jaren geleden onder viel. Het meisje is door de commissie Samson gehoord, nadat de ouders het misbruik daar hebben gemeld. 

Afgeraden aangifte te doen

Volgens haar advocaat heeft Jeugdzorg de ouders onder druk gezet en afgeraden aangifte te doen, omdat hun dochter daar last van zou krijgen en ze haar minder vaak zouden kunnen zien.
De ouders hebben dat dreigement naast zich neergelegd en hebben er toch melding van gemaakt. De zaak dient over twee weken voor de rechtbank in Zutphen.

Commissie Rouvoet

De commissie Samson deed de afgelopen maanden onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen die uit huis zijn geplaatst en presenteerde vandaag haar bevindingen. Uit de conclusies blijkt dat de jeugdzorg onvoldoende heeft gedaan om kinderen uit probleemsituaties te beschermen tegen misbruik.
Er komt nu een commissie onder leiding van oud-minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin, die onderzoekt hoe een herhaling in de toekomst voorkomen moet worden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.