Hoeveel coronadoden vielen er het afgelopen jaar in jouw gemeente?

Het is vandaag precies een jaar geleden dat de eerste dode viel in Nederland door corona. Op 6 maart 2020 werd duidelijk dat een 86-jarige man uit Hoeksche Waard gestorven was aan de gevolgen van COVID-19. Sinds die eerste coronadode, een jaar geleden, zijn minimaal 15.762 duizend Nederlanders overleden aan de gevolgen van het virus, blijkt uit RIVM-cijfers. In dit artikel een kaartje van het aantal doden die afgelopen jaar zijn gevallen in jouw gemeente.

LocalFocus zette op basis van de cijfers van het RIVM alles op een rijtje. In Overijssel overleden de meeste mensen in Enschede aan corona. In een jaar tijd vielen er 163 doden in die gemeente.

Grote steden

Van de grote steden in Overijssel telde Almelo het minste aantal coronadoden: 52. Dat zijn er maar iets meer dan in bijvoorbeeld de gemeente Hellendoorn, dat 49 coronadoden te betreuren heeft.

Ook Zwartewaterland werd hard getroffen door het virus met 25 doden. Relatief gezien werd Borne het zwaarst getroffen: die gemeente telde 36 coronadoden, wat neerkomt op 12,8 doden per tienduizend inwoners.

Rood

Daarmee is Borne de enige gemeente in Overijssel die rood kleurt op de kaart. Wil jij weten hoeveel coronadoden er het afgelopen jaar in jouw gemeente vielen? Kijk dan op onderstaande kaart.

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS
Deel dit artikel: