nieuws

Inloopbijeenkomst Epse tegen windmolens Deventer

Bijeenkomst tegen komst windmolens Epse
Bijeenkomst tegen komst windmolens Epse
De dorpsraad van Epse, in de Gelderse gemeente Lochem,  roept inwoners van het dorp op eind oktober massaal naar een inloopbijeenkomst  te komen. Die wordt georganiseerd tegen de komst van twee grote windmolens die gemeente Deventer vlakbij het dorp wil plaatsen.Â
De windmolens zouden zorgen voor horizonvervuiling en waardedaling van woningen. Samen met gemeente Lochem wil de dorpsraad de komst van de molens bestrijden. Met de inloopbijeenkomst moet een duidelijk signaal worden afgegeven aan Deventer.

Windmolen bij Het Bramelt wel geschrapt

Voorzitter Hietbrink van de dorpsraad vindt dat gemeente Deventer met twee maten meet. Oorspronkelijk was het de bedoeling om drie windmolens langs de A1 bij Deventer te plaatsen. Maar inwoners van de Deventerse wijk Het Bramelt protesteerden met succes tegen de komst van één van de windmolens. Voor protesten uit Epse is Deventer tot nu toe niet gevoelig.

Molens mogelijk hoger

De kans bestaat dat de windmolens ook hoger worden dan nu is het plan is. Omdat een van de drie molens is geschrapt zoekt gemeente Deventer naar mogelijkheden om met een molen minder evenveel energie op te wekken. Dat is waarschijnlijk mogelijk door de wieken van de windmolens langer te maken. Daarmee worden de molens ook hoger.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.