Drommel en Weghorst in voorselectie Oranje, Pierie en Knoester maken kans op EK met Jong Oranje

Bondscoach Frank de Boer heeft Joël Drommel van FC Twente en Wout Weghorst uit Borne opgenomen in de voorselectie voor de WK-kwalificatieduels van later deze maand.

De doelman van de Enschedese club zat in november voor het eerst bij Oranje. Hij was toen de vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow. Drommel maakte toen geen minuten en wacht dus nog op zijn eerste interland. Drommel is een van de vijf doelmannen in de 31-koppige voorselectie. De meest opvallende naam daarbij is Maarten Stekelenburg van Ajax.

Weghorst

Weghorst staat op vier interlands, maar zat nog nooit in de definitieve selectie van De Boer. De spits van VfL Wolfsburg is dit seizoen goed op dreef en scoorde al 20 keer in 31 duels.

Start WK-kwalificatie

Nederland begint de kwalificatiecyclus voor het WK van volgend jaar in Qatar met een uitwedstrijd tegen Turkije op 24 maart. Drie dagen later is Letland de tegenstander in Amsterdam en weer drie dagen later staat de wedstrijd in en tegen Gibraltar op de rol. Op 19 maart wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Pierie en Knoester bij Jong Oranje

Kik Pierie van FC Twente en Mats Knoester van Heracles Almelo zitten in de ruime voorselectie voor de groepsfase van het EK van Jong Oranje. Beide verdedigers zitten in een 36-koppige groep, waaruit coach Erwin van de Looi uiteindelijk 23 namen mag selecteren. Dat doet hij op maandag 15 maart. Justin Hoogma uit Oldenzaal was de laatste periode ook een vaste waarde bij Jong Oranje, maar de verdediger van FC Utrecht is geblesseerd.

EK

Het EK is in twee delen opgeknipt. Later deze maand is de groepsfase en eind mei en begin juni de kwartfinales, halve finales en finale. Nederland zit in een poule met Roemenië, Duitsland en gastland Hongarije. De nummers één en twee gaan naar de kwartfinales.

Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: