Sport

PEC Zwolle Vrouwen doet zichzelf flink tekort tegen PSV

PEC Zwolle Vrouwen - PSV Vrouwen
PEC Zwolle Vrouwen - PSV Vrouwen © Orange Pictures
PEC Zwolle Vrouwen heeft vanmiddag niet kunnen stunten tegen PSV. In eigen huis was de ploeg van trainer Joran Pot zeker niet minder dan de Eindhovense titelkandidaat, maar stond het na negentig minuten voetbal wel met lege handen: 0-1.
PEC kreeg in de eerste helft de beste en meeste kansen. Tot een doelpunt kwam het echter niet, want onder meer Bruinenberg en Van Olst lieten na PEC voor de rust op voorsprong te schieten.

Eeuwenoude voetbalwet

Ook in het tweede bedrijf was PEC de betere, maar de eeuwenoude voetbalwet dat als je zelf niet scoort de tegenstander dat wel doet, bestaat niet voor niets. PSV sloeg na een uur voetbal toe via Leuchter. Het bleek uiteindelijk genoeg voor de volle buit.

Kampioensgroep

Door de nipte nederlaag blijft PEC zesde met negen punten uit elf duels. Het gat met nummer vier ADO Den Haag is met nog drie wedstrijden te gaan zes punten. Die vierde plek geeft recht op een ticket voor de play-offs om de landstitel. De kans dat PEC de kampioensgroep haalt lijkt nihil. ADO heeft ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld dan PEC.
Bekijk hier de uitslagen en stand en via deze link de statistieken van de speelsters van PEC.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.