Nieuws

Kliminstructeurs uit De Lutte maken kasteelmuren onkruidvrij: "Het is een win-winsituatie"

Kinderfeestjes, schoolreisjes of bedrijfsuitjes worden al tijden niet meer geboekt, dus Adventure King heeft het rustig. Het evenementenbureau uit De Lutte zag de omzet door de coronacrisis kelderen, maar heeft deze week een speciale klus te pakken. De muren van het kasteel in Bad Bentheim wieden.
Al tien jaar lang kunnen bezoekers onder begeleiding van Adventure King abseilen van de hoge kasteeltoren in Bad Bentheim. Toen de graaf dat een paar jaar geleden zag, werd aan de instructeurs gevraagd of ze misschien ook alle muren konden schoonmaken. Want zelfs een hoogwerker kan er niet bij. Zo gezegd, zo gedaan.
"Het is niet heel ingewikkeld. Je hangt lekker aan een touwtje, neemt een krabbertje mee en doet je ding", zegt instructeur Brian Zwienenberg.
Zeker in deze coronaperiode zijn dit soort klusjes meer dan welkom. "Wij hebben niet zoveel te doen. Het is echt voor de lol op dit moment", zegt Brian Zwienenberg.
Vandaag zijn ze met z'n zessen aan de slag gegaan. Ook stagiair Nils helpt mee. "Een van de beste stages die je hier kunt krijgen. Er is niet veel school, dus het is wel leuk om extra uurtjes te maken."

'Buiten spelen'

De hoge kasteeltoren is inmiddels blinkend schoon en ook de muren beginnen er steeds strakker uit te zien. Het is even wat anders dan het organiseren en begeleiden van groepsactiviteiten, maar iedereen wiedt het mos en onkruid met veel plezier. "Alle instructeurs zijn hartstikke blij dat ze weer lekker buiten kunnen spelen. Dat vinden wij allemaal heel fijn."
Met z'n drieën op een rij: zo worden de kasteelmuren stukje voor stukje schoner
Met z'n drieën op een rij: zo worden de kasteelmuren stukje voor stukje schoner © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.