Nieuws

Lebuinuskerk Deventer eert ongeneeslijk zieke gitarist van Golden Earring George Kooijmans

Donderdag klinken hits van de Golden Earring uit de Lebuinuskerk in Deventer
Donderdag klinken hits van de Golden Earring uit de Lebuinuskerk in Deventer © archief RTV Oost
Het zal wellicht een aantal verbaasde blikken op gaan leveren, maar komende donderdag galmt onder meer Radar Love over het Grote Kerkhof in Deventer. Vanuit de Lebuinuskerk zal stadsbeiaardier Bauke Reitsma een eerbetoon brengen aan de ongeneeslijk zieke George Kooymans en zijn band Golden Earring.
Het jaar dat de Nederlands grootste band ooit haar 60-jarige jubileum hoopte te vieren loopt anders dan gepland. De band besloot onlangs te stoppen met het maken van muziek, na het nieuws dat Kooymans te kampen heeft met de progressieve spierziekte ALS. Om zowel de band als oprichter George Kooymans te eren, zal donderdag op verschillende plekken in het land worden stilgestaan bij de 73ste verjaardag van de gitarist.

Landelijk eerbetoon

Stadsbeiaardier Bauke Reitsma deed het verzoek aan de gemeente om mee te kunnen doen aan het landelijk eerbetoon. Vanaf tien uur 's morgens zullen de grootste hits van de Haagse rockband te horen zijn in de Deventer binnenstad door een extra bespeling op het hemonycarillon van de toren. Ook van de band Vreemde Kostgangers, waarin Kooymans samen met Hennie Vrienten en Boudewijn de Groot een trio vormde, klinken enkele liedjes zoals 'Touwtje uit de deur...’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.