Nieuws

Brandweer Hellendoorn krijgt nieuwe kazerne

Impressie nieuwe brandweerkazerne Hellendoorn
Impressie nieuwe brandweerkazerne Hellendoorn © Brandweer Twente
De brandweer in Hellendoorn gaat verhuizen. Er komt een gloednieuwe brandweerkazerne tussen de Kasteelstraat en de Haersingel. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw begin volgend jaar en kan het nieuwe onderkomen rond de zomer van 2022 in gebruik worden genomen. De huidige kazerne aan de Ninaberlaan voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en de ligging is inmiddels ook niet meer optimaal.
De nieuwe brandweerkazerne wordt gebouwd naast Cool Nature, de natuurspeelplaats aan de rand van de bebouwde kom van Hellendoorn. De ingang van de kazerne komt aan de Haersingel te liggen, zodat in noodsituaties snel kan worden gereageerd.
Impressie nieuwe brandweerkazerne Hellendoorn
Impressie nieuwe brandweerkazerne Hellendoorn © Brandweer Twente

Moderne kazerne

De nieuwe kazerne is energieneutraal en het gebouw wordt goed ingepast in de omgeving, meldt de brandweer. De kazerne in Hellendoorn wordt voornamelijk bemand door vrijwilligers. Naast kleedruimtes en wasgelegenheden is er ook ruimte voor een instructielokaal en enkele flexwerkplekken voor zzp’ers, die als vrijwilliger kunnen uitrukken vanuit de kazerne.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.