nieuws

OM blijft bij eis veroorzaker ongeluk Hengelo

Openbaar Ministerie
Openbaar Ministerie
De officier van justitie in Almelo blijft bij een strafeis van 2 maanden voorwaardelijke celstraf, een werkstraf van 200 uur en een rijverbod van 2 jaar tegen een 22-jarige automobilist uit Enschede. De man reed volgens de officier van justitie begin dit jaar door roekeloos rijgedrag een vrouw op een fiets aan.
In januari reed de man met zijn auto over de Bornsestraat in Hengelo en passeerde een oversteekplaats voor fietsers op de verkeerde weghelft. Hij kon een vrouw die met haar fiets overstak niet meer ontwijken en reed haar aan. Daarna ging de Enschedeër er vandoor en liet de gewonde vrouw op straat achter. Volgens de man zocht hij een parkeerplek aan de andere kant van de weg, zag de vrouw op de fiets wel aankomen, maar dacht dat ze zou stoppen.

Meer onderzoek naar letsel

De rechtbank besloot een vonnis in de zaak aan te houden, om nader inzicht te krijgen in het letsel van het slachtoffer. Uit een brief van haar huisarts blijkt dat de vrouw nog steeds kampt met grote lichamelijke problemen door de aanrijding.
Het slachtoffer vertelde de rechtbank dat zij tijdens de vorige zitting onaangenaam getroffen was door het gebrek aan medeleven van de Enschedese automobilist. Deze gaf nu aan dat hij spijt had. De man vroeg, via zijn advocaat, de rechtbank om hem niet het rijbewijs af te nemen. Zijn baan komt in gevaar, aldus de Enschedeër. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.