nieuws

Serbonne Nijverdal gooit roer om

Inspiratiepark krijgt andere functie
Inspiratiepark krijgt andere functie
Inspiratiepark Serbonne in Nijverdal gooit het roer om. Het inspiratiepark krijgt een andere naam, Lochters dorp, en ook niet bouwgerelateerde bedrijven mogen zich er vestigen.
Serbonne was bedoeld als een inspiratiepark voor alles op het gebied van bouwen en verbouwen. Door de crisis is de bouw en verbouw in Nederland totaal gestagneerd en consumenten kunnen steeds moeilijker een hypotheek of bouwdepot van de bank krijgen.
Dus ziet Serbonne zich genoodzaakt om het roer om te gooien. De naam Lochters dorp verwijst naar industrie gebied 't Lochter. Bestaande bedrijven en nieuwe bedrijven kunnen zich vestigen binnen het dorp naast de huidige bedrijven. Tot nu toe hebben twee nieuwe bedrijven zich gemeld; restaurant en zalencentrum Hof van Nijverdal en Ballorig, een overdekt speelparadijs.
Het Lochters dorp moet volgens de initiatiefnemers een fijne plek worden voor bedrijven en inwoners van de hele gemeente Hellendoorn en vakantiegangers moeten er een leuke dag kunnen beleven. Het is nog onbekend wanneer het park nieuwe stijl open gaat. Het streven is aan het einde van deze maand.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.