Nieuws

Man knipt enkelband door, 25 uur werkstraf

Man knipt enkelband door, 25 uur werkstraf
Man knipt enkelband door, 25 uur werkstraf © iStock
Een 37-jarige man uit Almelo heeft maandag een voorwaardelijke werkstraf van 25 uur gekregen omdat hij twee jaar geleden zijn enkelband doorknipte. De man was vervroegd op vrije voeten gekomen en werd met de enkelband in de gaten gehouden.
Tijdens zijn vervroegde vrijlating kreeg hij problemen met zijn vriendin, waardoor de maat voor hem vol was. Vervolgens knipte hij de enkelband los. Voor de rechtbank in Almelo noemde hij zijn actie zelf "niet handig". De man verweet de rechtbank dat het wel erg lang duurde voordat hij na het doorknippen werd opgepakt, namelijk negen maanden. Vervolgens duurde het nog eens een jaar voordat hij door de politie werd verhoord.
De Almeloër heeft een flink strafblad, maar beterde na het doorknippen van de enkelband zijn leven. Dat beaamt de reclassering ook in een rapport. De man heeft zicht op werk en gaat in therapie om het vertrouwen van zijn ex terug te winnen om zo zijn kind te mogen zien.
Voor de rechter stond vast dat er sprake was van vernieling, maar ze hield wel rekening met de positieve veranderingen in het leven van de Almeloër.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.