Nieuws

Wat vind jij: Moet een corona-paspoort verplicht worden?

Wat vind jij?
Wat vind jij? © RTV Oost
Minister Hugo de Jonge heeft het over de toegangstest-app, maar dat is uiteindelijk vooral de vorm. Het komt er op neer dat je - bijvoorbeeld door deze app - straks kunt aantonen dat je het virus niet onder de leden hebt, bijvoorbeeld als je naar een festival wilt.
Een coronapaspoort dus. Om er voor te zorgen dat het, wanneer straks de maatregelen versoepeld gaan worden, ook veilig is achter de weer open zwaaiende deuren.
Demissionair minister De Jonge benadrukt dat dit wel iets anders is dan een vaccinatiepaspoort. "De app is er nu om aan de deur een negatieve test te kunnen overleggen. Als straks een aanzienlijk deel van de mensen gevaccineerd is, kunnen we die toevoegen aan de app. Maar een vaccinatie zal nooit verplicht worden."
ChristenUnie-voorman Gert Jan Segers maakte maandagochtend ook die belangrijke kanttekening. "Zo'n paspoort mag niet als ticket voor de samenleving gebruikt worden, dan is het indirecte dwang." Segers wil dat ook een negatief testbewijs toegang tot evenementen geeft.
Wat vind jij? Tot op welke hoogte is zo'n coronapaspoort eigenlijk wenselijk? Of zou jij hem liever helemaal niet zien? Laat het ons weten!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.