Nieuws

Politie is op zoek naar dader die gestolen geld van een Diepenvener in Den Haag opneemt

Politie is op zoek naar dader die gestolen geld van een Diepenvener in Den Haag opneemt
Politie is op zoek naar dader die gestolen geld van een Diepenvener in Den Haag opneemt © Omroep West
De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van de vermoedelijke dader die een man uit Diepenveen heeft opgelicht. De man werd eind vorig jaar slachtoffer van bankhelpdeskfraude. De schade is zo'n 48 duizend euro.
Het slachtoffer wordt op 5 december vorig jaar gebeld door een vrouw die zegt van de bank te zijn. Ze vertelt hem dat er vanuit Ghana pogingen worden gedaan om geld van zijn rekening te halen. Zij kan die transacties blokkeren en wil hem daarna helpen om zijn geld veilig te stellen, zodat dieven er niet mee aan de haal kunnen gaan.
De man twijfelt erg aan het verhaal, maar gaat uiteindelijk toch mee in het verhaal van de vrouw. Ze wil weten hoeveel geld hij op zijn rekening heeft en vraagt hem daarna om geld over te maken naar vijf rekeningen, waar het dan twee dagen op kan blijven staan voordat het weer wordt teruggestort. Uiteindelijk maakt de man 48 duizend euro over.
Vervolgens is er van twee van die rekeningen geld gepind. Eén transactie is in Den Haag, uitgevoerd door een onbekende man. De andere transacties zijn in Almere.
De politie deelde de beelden van de man in het opsporingsprogramma van Omroep West.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.