Betaald voetbal

Björn Kuipers ziet Porto met tien man in kraker Juventus uitschakelen in CL

Kuipers kan het geschreeuw van de spelers niet meer hebben
Kuipers kan het geschreeuw van de spelers niet meer hebben © ANP
Björn Kuipers was vanavond niet onopvallend in Turijn tijdens het duel in de achtste finales van de Champions League tussen Juventus en FC Porto. De Oldenzaalse arbiter zag een duel met alles erop en eraan, met Porto als laatst lachende.
Kuipers gaf de Portugezen, die de eerste wedstrijd in februari thuis met 2-1 wonnen, na een kleine twintig minuten een strafschop en zag Sergio Oliveira die binnenschieten.
Kort na rust kwam Juventus op gelijke hoogte door Federico Chiesa. Binnen een paar minuten na de gelijkmaker gaf Kuipers Mehdi Taremi twee keer geel, de tweede was voor het wegtrappen van de bal na een fluitsignaal van de scheidsrechter. Een kleine tien minuten later maakte Chiesa zijn tweede en zorgde daarmee voor een gelijke stand over twee wedstrijden.

Porto naar laatste acht

Daar bleef het na 90 minuten bij en dus werd het verlengen. Daarin kwam Porto vier minuten voor het einde op voorsprong door een benutte vrije trap van Sergio Oliveira en kort erna zorgde Adrien Rabiot voor de 3-2. Juventus had echter nog een treffer nodig om door te gaan, maar die kwam er niet.

Ronaldo luistert

Een ander moment werd op social media uitgelicht. Kuipers weet wereldster Cristiano Ronaldo tot stilte te manen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.