nieuws

Tijdwinst door Hanzelijn 23 minuten

Tijdwinst door Hanzelijn
Tijdwinst door Hanzelijn
Uit het nieuwe spoorboekje van de NS blijkt dat de tijdwinst op de lijn Groningen – Schiphol soms 23 minuten is. Dat komt door de nieuwe Hanzelijn die op 6 december wordt geopend.
De nieuwe dienstregeling van de NS gaat op 9 december in, maar wordt vannacht al online gezet. Het nieuwe spoorboekje laat zien dat de reis ook sneller gaat op de lijnen Enschede – Schiphol en Utrecht – Heerlen. Het gaat hier om een reistijdwinst van enkele minuten.

Reistijden verbeteren

Verkeerswethouder Wethouder Pieter Treep van de gemeente Kampen heeft de nieuwe dienstregeling voor 2013 al gezien. “In de dienstregeling zien we terug dat we straks vanuit Kampen een stuk sneller in het westen van het land kunnen komen dan nu. Wanneer in de komende jaren de maatregelen op het spoor worden genomen, zoals die zijn afgesproken, zullen de reistijden nog verder verbeteren. De Hanzelijn verbindt Kampen nu ook in tijd echt beter met de Randstad.”

Nieuw in het spoorboekje

De intercity’s die in de spits vanuit Deventer rijden, gaan niet meer naar Rotterdam Centraal maar naar Amsterdam Centraal. Vanuit Hengelo kan de reiziger zeven keer per dag extra naar Amsterdam Centraal. In het verleden verving de internationale trein vanuit Berlijn de gewone intercity op dit traject, nu laat de NS extra intercity’s rijden naast de ‘Berlijntrein’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.