Nieuws

Online distributiecentrum Jumbo in Raalte hard getroffen door coronavirus; 100 medewerkers ziek

Coronavirus test
Coronavirus test © GettyImages
Het online distributiecentrum (EFC) van Jumbo aan de Almelosestraat in Raalte is getroffen door een grote corona-uitbraak. Het gaat om zo'n 100 van de in totaal 900 medewerkers die in het online distributiecentrum werkzaam zijn. De organisatie zegt de uitbraak te betreuren en volgt de richtlijnen van het RIVM.
Het bedrijf laat in een schriftelijke reactie weten dat ze de richtlijnen van het RIVM continu onder de aandacht van de medewerkers heeft gebracht. Desondanks kon een grote uitbraak van het virus binnen het Raalter distributiecentrum niet voorkomen worden. Het bedrijf werd de afgelopen vrijdag geconfronteerd met een toenemend aantal ziektemeldingen. Daarom is er maandag gestart met het preventief testen van alle medewerkers. Uiteindelijk liep de teller op van 12 zieke medewerkers snel op naar 100.
"We hebben alle medewerkers op het hart gedrukt om bij corona-gerelateerde klachten thuis te blijven", aldus woordvoerder Claire Trügg. "Op dit moment testen we medewerkers preventief. Medewerkers die positief getest worden, mogen niet aan het werk en gaan direct in thuis quarantaine."

Extra maatregelen

"Uiteraard nemen we naar aanleiding van de uitbraak (extra) hygiënemaatregelen. Zo worden medewerkers er op geattendeerd dat ze regelmatig hun handen moeten wassen. Ook zijn er extra reinigingsdoekjes verspreid in de organisatie om zowel handen als voorwerpen die veel gebruikt worden extra schoon te maken."
Daarnaast is het dragen van het mondkapje verplicht gesteld voor alle werkzaamheden, met uitzondering van medewerkers die boodschappen verzamelen en zittend kantoorwerk doen. Die medewerkers kunnen volgens de organisatie voldoende afstand houden.
Het bedrijf staat over de genomen maatregelen in contact met de GGD en de gemeente Raalte. De levering van online boodschappen gaat vooralsnog gewoon door.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.