Nieuws

Onstuimig weer met windstoten, overlast verkeer door omgewaaide bomen

Omgewaaide bomen veroorzaken op verschillende plekken in Overijssel overlast. Voor het middaguur kwamen de meeste meldingen uit de kop van de provincie. Langs de snelweg A32 zijn bomen omgewaaid en is tussen Steenwijk Noord en Wolvega de rechter rijstrook dicht. In Bergentheim waaide een boom tegen een passerend busje. De bestuurder kwam met de schrik vrij.
Op de IJsseldijk N337 werd tussen Deventer en Olst een vrachtwagen van de weg geblazen.
Vrachtwagen van de IJsseldijk geblazen
Vrachtwagen van de IJsseldijk geblazen © News United/ Rens Hulman
Ook tussen Zwartsluis en Vollenhove waaide een vrachtwagen op een dijk om. De chauffeur bleef ongedeerd. De weg blijft tot vijf uur vanmiddag afgesloten.
Vrachtwagen dwars over de N331
Vrachtwagen dwars over de N331 © Henry Wallinga
Aan 't Swafert in Hengelo is een boom tegen een appartementencomplex gewaaid. De brandweer heeft de omgeving ruim afgezet.
Boom waait tegen appartementencomplex in Hengelo
Boom waait tegen appartementencomplex in Hengelo © News United
In Hengelo moest de brandweer er aan de Achterhoekse Molenweg aan te pas komen om een tuinhuisje, dat letterlijk uit een tuin was gevlogen, tev vangen en weer op z'n plaats te zetten.
Tuinhuisje waait uit tuin in Hengelo
Tuinhuisje waait uit tuin in Hengelo © News United / Dominique Gemser
Op de Slagenweg in Harbrinkhoek moet de brandweer er aan te pas komen om een omgewaaide boom van de weg te halen.
Boom over de Slagenweg in Harbrinkhoek
Boom over de Slagenweg in Harbrinkhoek © News United / Clemens Brughuis
Ook overlast tussen Vilsteren en Dalfsen. Een van de bomen langs de Tolhuisweg heeft de zware windstoten vanochtend niet overleefd en kwam dwars over de weg te liggen. Behalve de omgewaaide boom veroorzaakte een afgewaaide tak boven de weg een tweede obstakel. Er is een hoogwerker uit Zwolle opgeroepen om de tak weg te halen. Juist over het verlengde van deze weg, de Rechterensedijk, is in het verleden een discussie geweest over grootschalige kap van de bomen langs de weg.
Bij de KFC in Zwolle is een grote plaat aan de achterzijde van het gebouw los geraakt. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker de rest van de platen gecontroleerd en een aantal daarvan steviger vastgezet.
Een plaat raakte los door de storm
Een plaat raakte los door de storm © PNN

Code geel

Het KNMI waarschuwt dat er tot vijf uur vanmiddag zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur vanuit het zuidwesten kunnen voorkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.