Nieuws

Hennepkwekerij met 200 planten ontmanteld in Hengelo

In Hengelo heeft de politie vanochtend een hennepkwekerij opgerold. In een woning aan de Christiaan Huygenslaan stonden tweehonderd planten.
De planten zijn door een gespecialiseerd bedrijf geruimd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, de bewoner is eveneens niet aangetroffen in de woning. Enexis heeft de woning afgesloten van het elektranet om zo een veilige werksituatie te kunnen creëren voor de opruimploeg.
Het is niet de eerste hennepkwekerij deze week die in deze regio wordt opgerold. In Hengelo werden gisteren ook al 190 planten aangetroffen in een pand aan de Gerrit Peuscherstraat. In de nacht van dinsdag op woensdag deed de politie een inval in Enschede. Daar werden in een woning 1.700 hennepplanten gevonden.

Meer cannabisgebruik

Deze week bleek uit onderzoek van het Trimbos Instituut dat Nederlanders tijdens de coronacrisis meer cannabis zijn gaan gebruiken. Cannabis is de 'familie' waartoe de hennepplant behoort. Veertig procent van de cannabisgebruikers gaf aan het afgelopen jaar méér te hebben gebruikt dan het jaar ervoor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.