Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: spontane actie van automobilisten na lading op het asfalt

In de vaste rubriek Oost op het Asfalt vandaag aandacht voorn de kordate actie van enkele automobilisten. Zij grepen eerder deze week in toen op de snelweg A1 een deel van de lading van een vrachtwagen op het asfalt viel. Met hun optreden wisten ze erger te voorkomen.
Een automobilist reed deze week over de A1 toen het net voorbij de afslag Hengelo-Noord misging. De man was er getuige van hoe een aantal pakken isolatiemateriaal van een truck viel en vlak voor hem op het asfalt rolde.

Spontane actie

De man parkeerde daarop zijn auto met knipperende alarmlichten achter de lading en zag het overige verkeer aan zich voorbij razen. Een toevallig passerende wegenwachter zette zijn busje stil op de vluchtstrook om de lading vervolgens in de berm te leggen. Daarbij spontaan geholpen door een vrachtwagenchauffeur.
Nadat het wegdek weer vrij was kwamen ook de inzittenden van de truck die de lading was verloren aanlopen .
De bestuurder die zijn auto achter de lading had geparkeerd kreeg van de wegenwachter een goedkeurende zwaai. Dank zij de spontane 'hulpactie' bleef het incident uiteindelijk zonder verdere brokken.

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.