Nieuws

Wat vind jij: Maak jij je zorgen over bijwerkingen van coronavaccins?

Wat vind jij: Maak jij je zorgen over bijwerkingen van vaccins?
Wat vind jij: Maak jij je zorgen over bijwerkingen van vaccins? © Getty Images
Meerdere landen zijn tijdelijk gestopt met het inenten van het AstraZeneca-vaccin nadat mensen die waren geprikt bijwerkingen kregen. Nederland gaat vooralsnog gewoon door met het gebruik. "Er is geen aanleiding gezien door onze experts om te stoppen met prikken. Het is gewoon een goed vaccin", zei minister De Jonge van Volksgezondheid over de beslissing tegen de NOS.
Denemarken besloot donderdag als eerste om het inenten met het AstraZeneca-vaccin voor twee weken op te schorten. Het besluit werd uit voorzorg genomen nadat er in enkele gevallen bloedproppen zijn geconstateerd bij mensen die het vaccin hadden gekregen. In één geval zou er een dode zijn gevallen. Daarna besloten ook IJsland, Italië en Noorwegen om de inentingen met het vaccin aan banden te leggen.

Wij gaan door

Nederland gaat wel gewoon door met inenten. Het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen oordeelde namelijk dat de Deense gevallen hoogstwaarschijnlijk niet zijn gerelateerd aan het vaccin. "Het gaat om iets dat optreedt na vaccinatie, niet door vaccinatie", zei minister De Jonge erover tegen de NOS. Het Europese medicijnagentschap is de zaak nog aan het onderzoeken.

Wat vind jij? Maak jij je door deze berichten zorgen over bijwerkingen van vaccins? Of vertrouw jij de experts volledig die de vaccins goedkeuren? Laat het weten door te stemmen op onze stelling en discussieer erover mee, hier in de reacties of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.